Werkwijze

Werkgebied

Over het algemeen is mijn werkgebied een straal van zo'n 25 kilometer rondom Zevenhuizen, globaal tussen Assen, Groningen en Drachten. Maar vanzelfsprekend is in overleg ook mogelijk om buiten deze regio gebruik te maken van mijn diensten en begeleiding.

Levensverhaal

Muziek en een levensverhaal zorgen ervoor dat een afscheidsdienst persoonlijk wordt. Ik kan voor u een levensverhaal opstellen en tijdens  het afscheid voordragen of u helpen bij de opzet van een levensverhaal, zodat dit door de familie zelf verteld kan worden.

Voorgesprek

Steeds vaker willen / verzoeken mensen vooraf informatie over hun uitvaart omdat het een prettige gedachte is dat alles geregeld en duidelijk is en uw uitvaart volgens uw wensen zal verlopen.

Geheel vrijblijvend kom ik bij u langs om informatie te verstrekken of uw wensen vast te leggen. Ook als u andere vragen heeft over een uitvaart kunt u contact opnemen.

Mijn werkwijze

Heel bewust werk ik alleen en als zelfstandig ondernemer. Niet werken vanuit een standaardlijst, maar met de nabestaanden afstemmen op wat er nodig is aan regelzaken en begeleiding. Uitgangspunt is dat er rust en ruimte is om samen met de nabestaanden te komen tot een persoonlijk en passend afscheid.

Alles wat geregeld moet worden kan ik doen voor de familie, maar natuurlijk is er ruimte dat nabestaanden zelf zaken regelen. Het volgen en afstemmen met de nabestaanden en daarop aansluiten zie ik als de belangrijkste taak van de uitvaartverzorger.

Ik werk volledig onafhankelijk en zonder provisies en heb daardoor geen enkel belang bij keuzes die nabestaanden maken

Doordat ik werk als zelfstandig uitvaartverzorger hebben nabestaanden gedurende het gehele traject na een overlijden te maken met maar 1 persoon. Hierdoor is er veel duidelijkheid en zeer korte lijnen. Natuurlijk kan ik dit werk niet volledig alleen doen en heb een fijne samenwerking met collega's voor het leveren van diensten en producten.

Vereniging / Verzekering

Ik kan voor iedereen de uitvaart regelen. Doordat ik werk als zelfstandig ondernemer en daardoor volledig onafhankelijk ben, maakt het niet uit van welke begrafenisvereniging / uitvaartvereniging u lid bent, of bij welke verzekeraar u bent aangesloten.

Het maakt daarbij ook niet uit of de verzekering een kapitaalverzekering is, of een pakket in diensten. Ik neem contact op met de Vereniging en / of verzekeraar en handel dit af, vanzelfsprekend in samenspraak met de nabestaanden.

Kosten

Een goede en passende uitvaart varieert aanzienlijk. Gemiddeld liggen de tarieven op €5.500 - €6.000 (crematie).

Een begrafenis heeft dezelfde kosten. Daar bovenop komen de kosten van de huur van het graf en het grafmonument. Deze kosten kunnen behoorlijk verschillen per gemeente en per steenhouwer.

  • Voor het regelen van de uitvaart en begeleiding breng ik een vast tarief in rekening. Mocht u veel zelf willen regelen dan hanteer ik een uurtarief.
  • Op geen enkel product of door een derde geleverde dienst wordt provisie gerekend.  
  • Vanzelfsprekend is er bij deze manier van werken op geen enkele manier sprake van overheadkosten.